Afspraak maken met huisarts S.P.M. Van Dinther

Nieuws van Huisartsenpraktijk Meuwissen
van Ballegooijen
Vosseberg

Lees hier het laatste nieuws.

GRIEPVACCINATIES 2022

11 oktober 2022

De griepvaccinaties zijn dit jaar op 08 november tussen 12:30uur en 16:30uur in sporthal de Bongerd, Bornsesteeg 2, 6708 PE Wageningen. 

Gelieve uw tijdsblok van de uitnodigingsbrief aan te houden. Graag ook rekeningen houden met de geldende coronarichtlijnen van het RIVM.

Tussen de coronaherhaalprik en de griepvaccinatie hoeft geen tijd te zitten. 

De inhaaldagen zijn in de praktijk op 
- Dinsdag 15 november 2022 tussen  16.00uur en 16.30uur
- Donderdag 17 november tussen 08.00uur en 08.30uur

LANDELIJKE MANIFESTATIE HUISARTSEN

Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de GGZ zijn er vaak lange wachtlijsten.

 We willen:
- Meer tijd hebben voor onze patiënten;
- Minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
- Betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
- Dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de GGZ en jeugdzorg worden opgelost.

 Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die middag gesloten. Uitsluitend voor spoed belt u met huisartsenpraktijk de Haan 0317413649. Voor levensbedreigende situaties bel 112

 Wilt u ons steunen in deze actie?
- Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.
- Onderteken onderstaande brief

Bereikbaarheid praktijk

28 oktober 2021

Wij verlenen graag goede zorg en streven voortdurend naar verbetering van de zorg aan u als patiënt. Helaas is deze zorg de afgelopen tijd onder druk komen te staan door een personeelstekort en het moeilijk kunnen opvullen van vacatures. Hierdoor hebben wij een aanpassing moeten doen aan de bereikbaarheid van de praktijk en zijn wij telefonisch bereikbaar tussen

08.00u en 10.00u,
11.00u en 12.00u
13.30u en 16.00u.

Wij vragen om uw begrip

GRIEPPRIK 2021

11 oktober 2021

De griepprik is op 26 oktober 2021 tussen 12.30u en 16.30u in sporthal de Bongerd;
Bornsesteeg 2, 6708 PE, Wageningen

Inhaaldagen griepprik 2021:
- Woensdag 3 november tussen 08.00u en 08.30u
- Maandag 8 november tussen 16.00u en 16.30u
De inhaaldagen zijn in de praktijk.

ZORGGIDS WAGENINGEN

28 juni 2021

Snel en eenvoudig de juiste zorgverlener in de buurt vinden? Gebruik dan Zorggids Wageningen! Zorggids Wageningen biedt een overzicht van alle zorgverleners in Wageningen. Ook vind je er alle relevante informatie en de contactgegevens per zorgverlener. Onze praktijk is hier ook te vinden.

Maak kennis met Zorggids Wageningen. Ga naar zorg.gidswageningen.nl of bekijk het filmpje voor een eerste indruk!

HITTEPLAN 

16 juni 2021

Voorkom gezondheidsproblemen door warm weer. Sommige medicijnen kunnen bij hitte tot gezondheidsproblemen leiden doordat de water- en zouthuishouding in het lichaam verstoord wordt. Dit kan leiden tot uitdroging, te weinig zweten of onwel worden. Weet wat u moet doen als het warm wordt !   kijk voor meer informatie op   https://www.rivm.nl/hitte/wat-te-doen-bij-hitte

WANDEL CHALLENGE  MC KORTENOORD

22 april 2021

Wandel met ons mee!
In samenwerking met alle huisartspraktijken van Medisch Centrum Kortenoord organiseren we een wandelchallenge. U kunt ook meedoen! Wandelen is gezond en een goed medicijn voor verschillende medische aandoeningen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens wandelchallenge Kortenoord gaan we met u mee.  

Wat gaan we doen:
Op 25 mei starten we met een informatie bijeenkomst. Daarna gaan we 8 weken samen wandelen, met per week een wandeling van maximaal een uur. We zullen in twee groepen gaan wandelen. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met ieders niveau en zullen we de groepen daar ook op indelen. Een groep die langzamer wandelt en een groep die wat sneller wandelt. De groep die langzamer wandelt loopt ongeveer 3-4 km in het uur en de groep die wat sneller wandelt zal 5-6 km in het uur wandelen. Zo kan iedereen meedoen. Weet u niet goed bij welke groep u kunt aansluiten, omdat u op dit moment niet weet hoe uw wandel niveau is? Geef u gewoon op voor een groep. Tijdens de eerste wandeling zullen we samen kijken wat het beste past.

Wandelmomenten: 
-          Dinsdag van 17.00-18.00 uur wandelgroep langzaam
-          Dinsdag van 18.00-19.00 uur wandelgroep snel 

Op 20 juli hebben we 8 weken gewandeld en hopen we dat op een leuke manier af te sluiten. Wij verwachten dan dat u zoveel plezier krijgt in bewegen, dat u misschien wel met een eigen groepje doorgaat met wandelen.

Kosten:
Om deze wandelgroepen mogelijk te maken vragen we een eigen bijdrage van €5,-

Corona:
Tijdens het wandelen houden we rekening met de corona maatregelen.

 Aanmelden:
Wilt u graag meedoen? U kunt zich zowel online als via een papieren inschrijfformulier inschrijven.
Online kan dat via: https://wageningen-actief.nl/wandelchallenge-kortenoord
Het papieren inschrijfformulier kunt u bij uw eigen praktijkondersteuner vragen. 

Wandelt u mee? Wij horen het graag.

Met vriendelijke groet,
Sportservice Wageningen en alle huisartsen van Medisch Centrum Kortenoord

ONLINE INZAGE IN UW DOSSIER

02 december 2020

Online inzage van uw dossier:
Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn of haar computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld een advies om meer te sporten of uw medicijnen.

Vanaf 1 juli 2020 is er een koppeling gerealiseerd zodat u zelf uw gegevens online kunt lezen. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

  • Het advies van uw huisarts
  • De uitslagen van een onderzoek (bijvoorbeeld een bloedonderzoek)
  • De lijst met uw medicijnen
  • Uw allergieën

Op deze manier heeft u meer informatie over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Hoe kan ik mijn medische gegevens inzien?
Via de e-services op onze website kunt u in uw eigen huisarts-dossier inloggen. Indien u nog geen gebruik maakt van de e-services, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de assistente. U dient zich hiervoor te komen legitimeren bij de balie waarna u vervolgens uw inlogcodes ontvangt.

PROJECT OPEN

06 augustus 2020

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn of haar computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld het advies om meer te sporten of advies over uw medicijnen.

Per 1 juli 2020 kan elke patiënt in Nederland die dat wil ook online toegang krijgen tot zijn medische gegevens bij de huisarts. Dit is in de wet geregeld via de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz). project OPEN helpt huisartsen en huisartsenorganisaties online inzage voor patiënten mogelijk te maken. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

  • Het advies van uw huisarts   
  • De uitslagen van een onderzoek    (bijvoorbeeld een bloedonderzoek) (dit kunt u ook inzien als u inlogt op "mijn ZGV" met uw DigiD code )   
  • De lijst met uw medicijnen 
  • een brief voor bijvoorbeeld het ziekenhuis   
  • Uw allergieën.

Ons systeem wordt op het moment in gereedheid gebracht voor deze service.   We zullen u op de hoogte houden van de voortgang en u ter zijner tijd informeren met de instructies om in te loggen. 

ASSOCIATIE MW. N. VOSSEBERG

28 mei 2020

Per 1 juli is de maatschap van dhr Meuwissen en mevr van Ballegooijen uitgebreid na de associatie met mevr N. Vosseberg. Zij is al geruime tijd werkzaam in ons team op maandag,  woensdag en vrijdag. 

SAMENWERKING PORTA VITA

28 mei 2020

Wij zijn overgestapt naar het Healthprogramma VipLive waardoor de samenwerking met het programma Porta Vita is komen te vervallen.

Patiënten die een digitaal logboek bijhouden in Portavita en die hun metingen en gegevens willen bewaren adviseren wij om de gegevens op eigen computer op te slaan. 

ONZE PRAKTIJK GEACCREDITEERD!

02 januari 2014

Vanaf 02-01-2014 is onze praktijk geaccrediteerd!

Wat houdt dit in?
Een geaccrediteerde praktijk voldoet aan landelijk vastgestelde normen en werkt gericht aan kwaliteitsverbetering. Om
dit te kunnen vaststellen is de praktijk eerst helemaal doorgelicht door het NPA (NHG Praktijk Accreditering). Daarna
zijn onderzoeksgegevens op het gebied van organisatie en praktijkvoering, medische handelen en de mening van patiënten vergeleken met andere praktijken. Op basis van een NPA-rapportage zijn vervolgens verbeterplannen opgesteld.

Een NPA-auditor houdt jaarlijks de vinger aan de pols om na te gaan of de verbeteringen zijn uitgevoerd en of er nog aan de voorwaarden wordt voldaan.

© Meuwissen, van Ballegooijen, Vosseberg 2020  |  Privacy Statement  | Deze SMART site is gemaakt met SMART Websites

Delen