Medisch Centrum Kortenoord
Huisartsenpraktijk Meuwissen en van Ballegooijen
Binnenhaven 69 e
6709 PD Wageningen
T: 0317  415 001 - voor SPOED toets 1
F: 0317 410 228
E: assistentemb@ezorg.nl

Ons team

Uw zorg, onze samenwerking! Het werken als uw huisarts is een teamaangelegenheid. Maak kennis met ons team.

Dhr. Meuwissen

Functie: Huisarts
BIG nr: 79032478001
Aanwezigheid: ma, di ,wo, do

Sinds 2004 ben ik werkzaam als huisarts in Wageningen. Ik heb de opleiding geneeskunde behaald in Maastricht. Na de tropenopleiding in chirurgie en gynaecologie en de tropencursus aan het KIT in Amsterdam gedaan te hebben, ben ik samen met mijn vrouw Annemarie van Ballegooijen voor 3 jaar in Namibië gaan werken.

Dit was in een missieziekenhuis met 140 bedden en een grote outpatient department. Ik was daar verantwoordelijk voor de vrouwenafdeling en de verloskamers en ben daarnaast 1,5 jaar Principal Medical Officer geweest. Daarna heb ik in Liverpool,  Engeland, de huisartsenopleiding gevolgd.

Terug in Nederland heb ik enkele jaren in andere huisartsenpraktijken waargenomen, totdat ik in 2004 samen met Annemarie van Ballegooijen de praktijk van dhr. Bijlsma heb overgenomen. Eerst aan de Haagsteeg en in 2012 is de praktijk verhuisd naar het Medisch Centrum Kortenoord. In 2016 hebben we samen de praktijk van mevr. Landman overgenomen.

[nl]-->[en]-->

Mw. van Ballegooijen

Functie: Huisarts
BIG nr: 79041461201
Aanwezigheid: di, do, vr

Sinds 2004 ben ik werkzaam als huisarts in Wageningen. Ik heb de opleiding geneeskunde behaald in Maastricht. Na een jaar ervaring als eerste-hulp arts en de tropenopleiding aan het KIT in Amsterdam gedaan heb, ben ik samen met mijn man Michel Meuwissen voor 3 jaar in Namibië gaan werken. Dit was in een missieziekenhuis met 140 bedden en een grote outpatient department.

Daar was ik verantwoordelijk voor de kinderafdeling en de TBC/Aids afdeling en ging ik 2x per week met het mobiele team de klinieken langs in de omgeving. Daarna heb ik in Liverpool, Engeland, een Master in Community Health behaald.

Terug in Nederland heb ik de huisartsenopleiding in Nijmegen gevolgd. Direct hierna heb ik samen met Michel Meuwissen de praktijk van dhr. Bijlsma overgenomen. Eerst aan de Haagsteeg en in 2012 is de praktijk verhuisd naar Medisch Centrum Kortenoord. In 2016 hebben we samen de praktijk van mevr. Landman overgenomen.

Mw. van der Poel

Functie: Huisarts
Aanwezigheid: ma, wo

Ik ben vast waarnemend huisarts op maandag en woensdag in de praktijk van dr. Meuwissen en dr. van Ballegooijen en werk als zelfstandige in diverse huisartsenpraktijken in Wageningen en Ede. Voorheen ben ik werkzaam geweest als schoolarts en forensisch arts. In 2016 ben ik gevraagd in dienst te treden voor deze praktijk, als gevolg van de praktijk overname van dr. Landman, waar ik al werkzaam was.

Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk. Daarbuiten ben ik een enthousiaste tennisser en hardloper. Onze kinderen zijn inmiddels de deur uit en samen met mijn man geniet ik van het wonen in deze prachtige omgeving.

Mw. Vosseberg

Functie: Huisarts
Aanwezigheid: vrijdag

                                                                              

Alexander Louisse

Functie: Arts in opleiding vanaf september 2019

                                           

Francien van Asperen

Functie: Assistente

Na het behalen van mijn verzorgende diploma ben ik gaan werken in de thuiszorg in combinatie met de ouderenzorg, later alleen in de ouderenzorg. Tijdens mijn werk ben ik de opleiding voor doktersassistente gaan volgen en ben ik sinds 2007 werkzaam in de huisartsenpraktijk als coördinerend assistente.

Janette van Malenstein

Functie: Assistente

Sinds 2013 ben ik doktersassistente bij deze huisartsenpraktijk. Ik behandel uw vragen aan de telefoon, aan de balie en tijdens mijn spreekuur. In mijn spreekuur doe ik alle voorkomende werkzaamheden zoals uitstrijkjes, diabetes mellitus controle en het maken van hartfilmpjes. Daarnaast ben ik degene in de praktijk die de longfunctietesten afneemt bij onze patiënten die bekend zijn met astma en bij diegenen waarvan nog vastgesteld moet worden wat hun longklachten veroorzaakt.

Merlijn de Windt

Functie: Assistente

                                                                             

Denise Anthonijsz

Functie: Assistente

In 2012 heb ik mijn diploma voor doktersassistente behaald. Vanaf 2013 ben ik werkzaam in deze praktijk en bij de huisartsenpost in Ede.

                                                                     

Ingrid van Gorp

Functie: Assistente

Ik ben in 1982 als doktersassistente begonnen in mijn brabantse geboorteplaats Rijen. In 1987 ben ik verhuisd naar Ede waar ik 25 jaar werkzaam ben geweest bij huisarts van den Berg waarvan de eerste 16 jaar als doktersassistente en vervolgens als administratief medewerkster voor de door hem opgerichte Stichting Child Support Indonesia t.b.v. medische en sociale zorg voor straatkinderen in Indonesië.

Aansluitend heb ik nog 2 jaar gewerkt bij M.Djajakusumah, huisarts te Ede. Vanaf maart 2014 werk ik met veel plezier en erg leuke collega’s bij de huisartsenpraktijk van dr. Meuwissen en dr. van Ballegooijen.

-->

Astrid Tjondroadiningrat

Functie: Stagiaire doktersassistente

                                           

Astrid van Laar

Functie: Praktijkondersteuner
Aanwezigheid: di, wo, do

De praktijkondersteuner ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met chronische ziekten zoals; hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk, hoog cholesterol), diabetes en longziekten (astma, COPD).

Zij houdt zich bezig met preventie, monitoring, begeleiding, voorlichting en educatie bij deze patiënten.

Ze leert de patiënt omgaan met zijn beperkingen, stimuleert de zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. Zij begeleidt ook patiënten die willen stoppen met roken.

                                                                  

Ronald Vilé

Functie: Praktijkondersteuner GGZ jeugd
Aanwezigheid: ma, di

Soms komt een ouder/verzorger of jongere voor vragen te staan, waarbij hulp of advies van een professional nodig is. In de huisartsenpraktijk kan de praktijkondersteuner ondersteuning bieden bij vragen rondom de ontwikkeling en opvoeding van een kind. Ook biedt hij ondersteuning aan jongeren in moeilijke situaties. Denk hierbij aan:

 • Zorgen over de ontwikkeling van het kind
 • Zorgen over het gedrag (bijvoorbeeld: druk, stil)
 • Prikkelbaarheid/boosheid
 • Angstige of nerveuze gevoelens of somberheid
 • Dwangklachten
 • Problemen bij moeilijke situaties (scheiding, verlies, pesten, schoolverzuim)
 • Verslavingsproblematiek
 • Bedplassen (zonder medische oorzaak)
 • Hoofdpijn, buikpijn, moeheid etc. zonder aanwijsbare medische oorzaak

  Indien u hulp nodig heeft kunt u contact opnemen en een afspraak maken bij uw huisarts. De huisarts zal aan de hand van uw klacht bepalen of u hiermee terecht kan bij de praktijkondersteuner of dat u elders verwezen moet worden.
-->

Nicole van Nieuwenhuijsen

Functie: Praktijkondersteuner GGZ jongvolwassenen
Aanwezigheid: -

De praktijkondersteuner GGZ is een hulpverlener binnen de huisartsenpraktijk die gespecialiseerd is in psychische en psychiatrische klachten. U kunt onder andere bij haar terecht als u last heeft van:

Angst, depressie, stress, overspannenheid en burn-out, rouwverwerking, lichamelijk onverklaarbare klachten.

Heeft u psychische klachten? Ga ermee naar uw huisarts of bespreek het met de praktijkassistente. Vervolgens bepalen wij samen met u of de praktijkondersteuner GGZ u kan helpen en indien nodig kan zij u doorverwijzen. Deze praktijkondersteuner is in dienst van uw huisarts.

Een consult bij de praktijkondersteuner GGZ wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Het gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

                                                                     

Ans Majoor

Functie: Praktijkondersteuner GGZ ouderen
Aanwezigheid: maandag

De praktijkondersteuner GGZ is een hulpverlener binnen de huisartsenpraktijk die gespecialiseerd is in psychische en psychiatrische klachten. U kunt onder andere bij haar terecht als u last heeft van:

Angst, depressie, stress, overspannenheid en burn-out, rouwverwerking, lichamelijk onverklaarbare klachten.

Heeft u psychische klachten? Ga ermee naar uw huisarts of bespreek het met de praktijkassistente. Vervolgens bepalen wij samen met u of de praktijkondersteuner GGZ u kan helpen en indien nodig kan zij u doorverwijzen.

Deze praktijkondersteuner is in dienst van uw huisarts. Een consult bij de praktijkondersteuner GGZ wordt daarom volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Het gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

                                                                             

Suzanne van de Kamp

Functie: Specialist ouderen geneeskunde

                                           

Margriet de Koning

Functie: Praktijkmanager